3 gezonde havermout cupcakes

3 gezonde havermout cupcakesHeb je dat ook wel eens?

Dat je wakker wordt en een lekker idee voor een recept op plopt?

Ik werd wakker en wist het. Vandaag ga ik bakken. En niet alleen bakken. Nee, vooral lekker versieren. Fruit, chocolade, kokosrasp en zelfs discoballetjes. Alles kwam uit de kast. En het hele aanrecht lag erna gezellig vol met stukjes fruit, chocolade, druppeltjes beslag en keukenmateriaal.

Heb je zin in een gezonde cupcake? Probeer dan een van deze 3 gezonde havermout cupcakes met fruit en nog veel meer lekkers als topping.

Eigenlijk had ik nog meer variaties in gedachten. Maar die hou je van mij tegoed!

De dadel-bananen cupcake vind ik echt een aanrader! De variant met blauwe bessen is ook lekker, maar haalt het niet bij de combinatie met aardbeien en chocolade.

Veel plezier met bakken en versieren!

3 gezonde havermout cupcakes

Ingrediënten 3 gezonde havermout cupcakes

Voor het basisbeslag:

  • 140 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 1 ½ el honing
  • 2 tl baksoda
  • 100 ml rijstmelk

Voor de vulling:

  • 3 grote zachte dadels
  • 30 gram pure chocolade
  • Handvol blauwe bessen

3 gezonde havermout cupcakesVoor de topping:

  • 1 hand blauwe bessen
  • 3 grote aardbeien
  • ½ banaan
  • 2 el kwark +1 grote aardbei
  • 1 tl kokosrasp
  • 1 blokje pure chocolade

Basisbeslag havermout cupcakes

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Meng de havermout in een blender, totdat dit een zeer fijne consistentie is.
3. Voeg de 2 bananen, honing, rijstmelk en de 2 eieren toe en mix kort door elkaar.
4. Schep de bakssoda door het mengsel.
5. Schenk het mengsel in cupcake vormen.

3 gezonde havermout cupcakesVul en versier met ingrediënten die jij het aller lekkerste vindt! Hieronder staan drie heerlijke suggesties:

Variatie 1. Chocolade-aardbeien cupcakes (met kokosrasp)
Variatie 2. Blauwe bessen-aardbei cupcakes
Variatie 3. Dadel-banaan cupcakes (met chocolade)

Variatie 1: Bereiding chocolade-aardbeien cupcakes

1. Maak het basisbeslag zoals hierboven omschreven.
2. Schenk het mengsel in de cupcake vormen. Net niet tot de rand.
3. Breek de chocolade in blokjes en voeg deze in het mengsel.
4. Bak in 30 minuten gaar op 200 graden (laatste tien minuten met aluminiumfolie afdekken, zodat de bovenkant goudbruin blijft. In plaats van zwart wordt!)
5. Was en snijd drie aardbeien in lange repen.
6. Versier de cupcakes met de aardbeien.
7. Bestrooi met een beetje kokosrasp voor een extra kleurtoevoeging.

3 gezonde havermout cupcakes

 

Variatie 2: Bereiding blauwe bessen-aardbei cupcakes

1. Maak het basisbeslag zoals hierboven omschreven.
2. Schenk het mengsel in de cupcake vormen. Net niet tot de rand.
3. Was een handvol blauwe bessen en duw deze in het beslag mengsel.
4. Bak in 30 minuten gaar op 200 graden (laatste tien minuten met aluminiumfolie afdekken, zodat de bovenkant goudbruin blijft. In plaats van zwart wordt!)
5. Laat even afkoelen. Meng 1 aardbei en 2 eetlepels kwark in een blender. Breng dit mengsel aan op de bovenkant van de cupcakes.
6. Was een handvol blauwe bessen en plaats deze in de aardbeientopping.
7. Plaats de cupcakes 2 uur in de vriezer, zodat de topping hard wordt. En laat enkele uren ontdooien, voordat je ze serveert.
Het plaatsen in de vriezer kun je ook vervangen door een klein laagje honing, en daar de blauwe bessen op plaatsen. Zo blijven ze aan de cupcake plakken. En kun jij jezelf en je gasten meteen de cup cakes serveren. Zonder te hoeven wachten. Dat houdt het lekker eenvoudig!

3 gezonde havermout cupcakes

Variatie 3: Bereiding dadel-bananen cupcakes

1. Maak het basisbeslag zoals hierboven omschreven.
2. Schenk het mengsel in de cupcake vormen. Net niet tot de rand.
3. Snijd de zachte dadels in lange repen en verwijder de pit. Voeg deze in het beslag mengsel.
4. Bak in 30 minuten gaar op 200 graden (laatste tien minuten met aluminiumfolie afdekken, zodat de bovenkant goudbruin blijft. In plaats van zwart wordt!)
5. Snijd een halve banaan in lange repen.
6. Versier de cupcake met de banaan.
7. Verwarm  een blokje chocoladeau-bain-marie. Schenk met een theelepel de chocolade over de banaan.

En? 

Welke vind jij het lekkerste? 

Veel plezier met bakken, versieren en natuurlijk opeten! 

Anouk,

Puur Eenvoudig 

 

Wil je elke week lekkere inspiratie voor eenvoudige gerechten opdoen? Vind Puur Eenvoudig op Instagram en Facebook.

Voeg je reactie toe