Bietensalade met walnoot

Dit is een eenvoudig recept. Een mix van bietensalade met walnoot. Heel puur en fris van smaak met daarbij een knapperige bite van de walnoten. De ingrediënten husselen, even laten intrekken en lekker eten maar! Tijdens mijn veganistische eetmaand toverde ik deze op tafel.

Lekker, fris en knapperig. Dit recept van bietensalade met walnoot is een perfect bijgerecht voor een avondmaaltijd. Of een makkelijke lunch voor mee naar je werk. Voor de niet veganisten: het gerecht is ook heel erg lekker met feta-kaas erbij!

Ingrediënten bietensalade met walnoot

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 3 grote rode bieten
  • Zwarte rozijnen (2 eetlepels)
  • Kaneel
  • Walnoten (1 hand)
  • Balsamicoazijn (1 ½ eetlepel)
  • Olijfolie (1 eetlepel)
  • 1 appel

Bietensalade met walnoot

Bereiding bietensalade met walnoot

1. Snijd de voorgekookte bieten in kleine blokjes.
Bij verse bieten: schil de verse bieten en spoel schoon. Kook minimaal 30 minuten in een laag water. Prik of de bieten zacht zijn. Is de biet hard? Dan langer doorkoken. Afgieten en afspoelen onder koud water.
2. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
3. Mix de bieten en appel door elkaar. Voeg de rozijnen toe.
4. Meng de balsamicoazijn en olijfolie. Besprenkel over de bietensalade.
5. Voeg als laatste de kaneel toe en hussel lekker door elkaar. Zet minimal een half uur in de koelkast.
Zo kunnen de smaken in elkaar trekken.
6. Bak de walnoten kort aan in een koekenpan en garneer de salade met de walnoten.

Puur eenvoudig en heel lekker!

Dat het je maar mag smaken 🙂

Voeg je reactie toe