Gesmoorde sperziebonen met citroenrasp

Sperziebonen zijn lekker. En soms ben ik wel even toe aan een nieuwe bereiding. Weer koken of weer wokken of weer stomen? Deze portie sperziebonen kreeg een andere variant.
Kort aanbakken, smoren en combineren met citroenrasp!

Deze gesmoorde sperziebonen met citroenrasp en knoflook zijn heel fijn als bijgerecht voor een etentje. Snel klaar, lekker knapperig en beetgaar 🙂 Lees hieronder hoe je deze sperziebonen kunt bereiden. Super simpel. En een lekkere variatie voor de sperziebonen bij je avondmaaltijd.

Gesmoorde sperziebonen met citroenrasp

Voor 2 personen

  • 6 handjes sperziebonen
  • Halve citroen
  • 1 teen knoflook
  • Scheut water
  • Olijfolie

Gesmoorde sperziebonen met citroenrasp

Bereiding gesmoorde sperziebonen met citroenrasp

1. Snijd de uiteinden van de sperziebonen. Snijd in stukken van 2 a 3 cm. En was in een vergiet.
2. Voeg olijfolie in de pan. En bak de sperziebonen in een lage pan op zacht vuur.
3. Snijd de knoflook in fijne stukjes. Voeg knoflook en een scheut water in de pan.
Bedek met een deksel of bord. Laat 10 minuten op matig vuur smoren.
4. Was de citroen. Rasp de schil. Pers de citroen uit.
5. Voeg de raps en het citroensap bij de sperziebonen.

En klaar staat dit heerlijke bijgerecht!

Puur Eenvoudig!

Voeg je reactie toe