Bananenbrood met abrikoos en pompoenpitten

bananenbrood abrikoos en pompoenpittenHeb jij er ook al een aantal gebakken de afgelopen maanden?

Wil je een lekker bananenbrood met topping, die heel erg vullend is?

Maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan?

Dit bananenbrood met abrikoos en pompoenpitten is de lekkerste en eenvoudigste mix in de categorie bananenbroden. Luchtig van binnen. Knapperig van buiten. Een lekkere bite door de zaden en gedroogde abrikozen. Lichtzoete smaak. En heel erg vullend!

Dit is ab-so-luut mijn favoriet van de verschillende soorten bananenbroden die hier dampend uit de oven kwamen!

In een uurtje (inclusief baktijd) staat deze lekkere snack op tafel. Vind hieronder de ingrediënten en eenvoudige bereiding. En geniet van een bananenbrood met abrikoos en pompoenpitten!

Ingrediënten bananenbrood met pompoenpitten en abrikoos

bananenbrood abrikoos en pompoenpitten

  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram fijne havermout
  • 3 zeer rijpe bananen
  • 1 hand pompoenpitten
  • 7 gedroogde abrikozen
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 1 el sesamzaad
  • 2 tl bakpoeder

Bereiding bananenbrood met pompoenpitten en abrikoos

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout fijn in een blender, tot het meel is. Meng hier het kokosmeel doorheen.
3. Prak de 3 bananen heel fijn in een kom. Bijvoorbeeld met een stamppot stamper.
bananenbrood abrikoos en pompoenpitten
4. Voeg de eieren en honing bij de bananen en meng door elkaar.
5. Voeg het meel & de bakpoeder bij het bananen-ei mengel. Roer alles heel goed door elkaar.
bananenbrood abrikoos en pompoenpitten
6. Bedek een cake blik met bakpapier en schenk het mengsel in een cake blik.

bananenbrood abrikoos en pompoenpitten
7. Versier de bovenkant met de pompoenpitten en (fijn gesneden) gedroogde abrikozen. Bij dit bananenbrood heb ik ook sesamzaadjes toegevoegd.
bananenbrood abrikoos en pompoenpitten
7. Bak in 50 minuten gaar op 180 graden. Prik met een satéprikker in het bananenboord om te checken of deze gaar is.

Afhankelijk van je oven: let op dat de bovenkant van het bananenbrood de laatste 15 minuten niet aanbrand en zwart wordt. Bedek de laatste minuten eventueel met een reepje aluminiumfolie om het verbranden tegen te gaan.

Lekker als snack onderweg, bij een kopje thee of als ontbijt!

Wat is jouw favoriete topping en beslagmengsel voor een bananenbrood?

Genieten & Puur Eenvoudig! 

bananenbrood abrikoos en pompoenpitten

Voeg je reactie toe