Bananenbrood met appel en walnoten

Bananenbrood appel en walnotenEen zoete geur. Draaiende oven. En verheugen op deze heerlijke smaken van dit bananenbrood met appel en walnoten. Als je niet oplet sta je kwijlend voor je oven te wachten tot ie ein-de-lijk klaar is 😉

Dat doet dit bananenbrood met je.

Een feestje op je bord. En na één hap, wil je het liefst nog een plak. Dit bananenbrood vult enorm goed, omdat volkoren tarwemeel wordt gebruikt. Ook is dit bananenbrood lekker zoet door de rijpe bananen, rozijnen en honing.

En heb je zin in een krokante bovenkant? Versier jou bananenbrood dan met lekker veel walnoten. Zo heb je bij elke hap een knapperige toevoeging, mmm! Dit bananenbrood is bijna net zo lekker als de variant met abrikoos en pompoenpitten.

Vind hieronder hoe je dit heerlijke en vullende bananenbrood met appel en walnoten zelf maakt. Het is super makkelijk. En verras jezelf met een lekkere tussendoor snack of heerlijk ontbijt.

Klaar voor? Zo maak je ‘m!
Bananenbrood appel walnoten

Ingrediënten bananenbrood met appel met walnoten

  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 85 gram fijne havermout
  • 2 zeer rijpe bananen
  • 1 hand walnoten
  • 1 appel met schil
  • 2 eieren
  • 3 el honing
  • 1 hand rozijnen
  • 2 tl baking soda

bananenbrood appel walnoten

Bereiding bananenbrood met appel en walnoten

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout fijn in een blender en voeg het volkoren tarwemeel en de baking soda erbij.
3. Prak de 2 bananen in een kom met een vork, lepel of stamppot stamper.
4. Voeg de 2 eieren bij de geprakte bananen. Roer dit bananen-ei mengsel goed door elkaar.
5. Voeg het havermout-tarwemeel bij het bananen-ei mengsel. Roer goed door elkaar heen.
6. Voeg de honing en rozijnen toe.
7. Bedek een cake blik met een stuk bakpapier. Voeg het beslag mengsel in een cake blik.
8. Snijd een appel in grove repen. Versier de bovenkant met de stukjes appel en grove walnoten.
Bananenbrood appel walnoten
9. Bak in 50 minuten gaar op 180 graden. Drink ondertussen een lekkere warme drank. En geniet van de geuren!

Het bananenbrood is gaar zodra de binnenkant goed droog is. Check met een vork of satéprikker. Blijven er geen resten achter? Dan is je bananenbrood gaar.

Laat even afkoelen voordat je het bananenbrood aansnijd en serveert.

Het bananenbrood blijft enkele dagen houdbaar. De knapperige sensatie is de eerste dag het lekkerste.

bananenbrood appel walnoten

Welke ingrediënten zijn jouw favoriet in een bananenbrood?
En welk meel gebruik jij het liefste?

Een mooie dag!

Puur Eenvoudig

Wil je elke week lekkere inspiratie voor eenvoudige gerechten opdoen? Vind Puur Eenvoudig op Instagram en Facebook.

Voeg je reactie toe