Bananenbrood met kokos

Bananenbrood kokosDit bananenbrood met kokos ziet er heerlijk uit én smaakt lekker! Door de kokossnippers heeft dit bananenbrood en lekkere stevige kokossmaak. Mix fijnere kokos door het beslag en jouw bananenbrood met kokos staat voor jouw klaar! Het leuke is dat je van dit bananenbrood meerdere dagen kunt genieten. Of je maakt je visite blij met dit zelfgebakken lekkers. Lekker met een kopje verse thee! 

Ben je er klaar voor aan de slag te gaan?

Hieronder lees je hoe je dit recept met pure ingrediënten gemakkelijk maakt.

Veel plezier met bakken!

En ik weet zeker dat de smaak je bevalt 🙂

Ingrediënten bananenbrood met kokos

  • 100 gram kokosmeel
  • 100 gram fijne havermout
  • 3 zeer rijpe bananen
  • 2 handen kokossnippers
  • 2 handen walnoten
  • 2 eieren
  • 2 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • * Voeg fijne kokossnippers door het beslag voor een intensere kokossmaak.
  • **Eventueel kun je een handje cranberries toevoegen voor de zoet-liefhebber!

Bereiding bananenbrood met kokos

1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
2. Maal de havermout in een blender zo fijn totdat het meel is en mix dit met het kokosmeel.
3. Prak de 3 bananen heel fijn in een kom. Bijvoorbeeld met twee vorken of met een stamppot stamper.
4. Voeg de eieren en honing bij de bananen en meng door elkaar.
5. Voeg het meel & de bakpoeder bij het bananen-ei mengel. Roer alles heel goed door elkaar.
7. Breek de walnoten en schep deze door het mengsel.
6. Vet een bakvorm in en schenk het mengsel in deze bakvorm & strooi de kokossnippers over het bananenbrood.
7. Bak gedurende 55 minuten op 180 graden. Check met een vork of het bananenbrood gaar is. Blijft de vork droog? Dan is jouw bananenbrood klaar op lekker opgegeten te worden!

Let er op dat de laatste minuten het bakken van de bovenkant te hard kan gaan en kan aanbranden. Blijf een beetje bij je oven in de buurt 🙂

Bananenbrood kokos Wist je dat je met bananenbrood tot in de eeuwigheid kunt variëren?

Zo is dit bananenbrood met abrikoos en pompoenpitten ook een aanrader. En deze variant met appel en walnoten zal ook bij je bezoek in de smaak vallen!

Geniet van het bakken en opeten. En een fijne dag vandaag!

Anouk,

Puur Eenvoudig

Wil je regelmatig tips voor meer lekkers ontvangen? Wil je elke week lekkere inspiratie voor eenvoudige en pure gerechten opdoen? Blijf op de hoogte van nieuwe ideeën en vind Puur Eenvoudig op Instagram en Facebook.

Voeg je reactie toe