Brood bakken in de oven: een eenvoudig recept

Brood bakken in de ovenBrood bakken in de oven is leuk. En het resultaat, daar kan geen ander brood tegen op! De bereiding van dit recept is eenvoudig. En vraagt alleen enige wachttijd. Waarin je iets kunt doen wat je al weken wou gaan doen bijvoorbeeld :-).

Vind hier de ingrediënten en eenvoudige bereiding voor een knapperig volkorenbrood. En serveer jezelf of je gasten een vers gebakken, warm en knapperig brood uit de oven.

Favoriete muziek erbij aan en veel plezier met bakken!

 

Ingrediënten voor brood bakken in de oven

Ingrediënten voor 1 brood

  • 500 gram volkorenmeel
  • 10 gram droge gist
  • Theelepel zout
  • 350 gram lauw water

Nodig: een braadpan met deksel of romertopf.

Bereiding brood bakken in de oven

  1. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
  2. Voeg het lauwe water toe. Kneed alles door elkaar tot een luchtige bol.
  3. Het deeg 25 minuten laten rijzen. Onder een vochtige theedoek.
  4. Het deeg even uitrollen en weer opbollen.
  5. Het deeg opnieuw 25 minuten laten rijzen op een werkblad.
  6. Het deeg uitrollen en (vanaf de zijkanten) naar binnen vouwen. Leg in een braadpan of romertopf.
  7. Het deeg 60 minuten laten rijzen. Wacht of doe waar je zin in hebt!
  8. Afbakken op 230 graden, gedurende 40 minuten. Hiernaar 5 minuten afbakken. Prik met een sateprikker in het midden om te checken of het deeg daar ook volledig gaar is.

 

En klaar is een vers gebakken en knapperig bruinbrood! Een leuke bijkomstigheid: je huis ruikt heerlijk naar brood.

Geniet ervan!

Tip brood bakken in de oven

Voeg bij stap 2 noten (2 handen), rozijnen (2 handen) of zongedroogde tomaten toe.

Een andere lekkere variatie is het toevoegen van verse of gedroogde kruiden bij stap twee, zoals oregano.

Serveer het brood met je favoriete beleg, zelfgemaakte Humus of een beetje olijfolie om in te deppen.

Het brood blijft het meest knapperig door deze te bewaren in een afgesloten schone gesloten theedoek.

Genietze!

Anouk

 

 

Voeg je reactie toe