Bulgur met bloemkool en pompoenpitten

Herken je dat?

Soms weet je het even niet meer. Wat maak je vandaag weer voor lekker gerecht?

Stop met zoeken!

Dit is een leuke variant met knapperige bloemkool. En een heel eenvoudig gerecht.
Bulgur met bloemkool Deze Bulgur met bloemkool is knapperig, licht zout van smaak en heel eenvoudig te bereiden. Snijden, roerbakken en mixen. En klaar staat je gerecht. Bloemkolen zijn vaak enorm groot. Dit gerecht is dus ook heel handig voor als je een stuk bloemkool over hebt.

De bloemkool geeft het gerecht een lekkere smaak. En zorgt voor een goede bite, doordat deze wordt gebakken in plaats van gekookt. En de pompoenpitten maken het tot een extra knapperig gerecht.

Daarnaast bevat dit gerecht een mooie mix aan verschillende ingrediënten met goede voedingsstoffen voor je lichaam. Een eenvoudige warme lunch of avondmaaltijd. Met pure smaken. En ook niet onbelangrijk: het ziet er ook heerlijk uit.

Geniet van de heerlijke smaken!

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • ¼ bloemkool
  • 80 gram bulgur
  • ¼ courgette
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • Olijfolie

Bereiding Bulgur met bloemkool

1. Kook de Bulgur enkele minuten, tot deze net gaar is. Giet af en laat afkoelen tot deze lauwwarm is.
2. Snijd de groenten in grove stukken.
3. Roerbak de bloemkool 5 á 7 minuten. Start met de bloemkool. Voeg hierna de uit, knoflook en courgette toe. Zorg voor voldoende olie.
Let op: behoud de knapperigheid van de bloemkool, door deze niet te lang door te bakken. Dus niet te hard en rauw en ook niet te soppig.
4. Voeg zout en peper toe.
5. Serveer de Bulgur en groentes op een bord. Voeg als laatste de zonnebloempitten toe.
6. Voor een zoetere smaak: voeg een handje witte rozijnen toe.

Serveer naar wens eventueel met extra peper.

Eet smakelijk!

Puur Eenvoudig 

Voeg je reactie toe