Bulgur met paddenstoelen

Deze bulgur met paddenstoelen is een heerlijk gerecht. Dit recept past bij een vegetarische eetstijl. En ook voor niet vegetariërs is dit een aanrader. De gemengde champignons en paddenstoelen geven namelijk een lekkere bite, waardoor een stuk vlees niet wordt gemist.

Daarnaast bevat dit recept heerlijke hazelnoten en een schep pesto, wat het maakt tot een super smaaksensatie. Verschillende soorten verse paddenstoelen en champignons zijn makkelijk verkrijgbaar op de markt. Vraag ook eens naar de gedroogde varianten op een markt, deze hebben extra veel smaak! Vind hier hoe je deze bulgur met paddenstoelen eenvoudig maakt.

Geniet van de pure smaken!

Ingrediënten bulgur met paddenstoelen

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 300 gram gemengde paddenstoelen (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram cranberry’s (gedroogd)
  • 75 gram hazelnoten
  • olijfolie
  • 200 gram bulgur
  • Snuf grof zeezout
  • Partjes citroen

Bulgur met paddenstoelen

Bereiding bulgur met paddenstoelen

1. Snijd de knoflook en sjalotten fijn. Bak deze kort op hoog vuur.
2. Voeg de gemengde paddenstoelen toe (grove stukken). Besprenkel met wat zeezout, zodat de smaak extra goed uitkomt. Roer alles goed door elkaar op hoog vuur. Zodra ze goudbruin zijn, draai het vuur uit.
3. Verwarm de bulgur in een laagje kokend water.
4. Rooster de hazelnoten op laag vuur in een pan.
5. Mix de bulgur door de gemende paddenstoelen. Voeg de hazelnoten en gedroogde cranberry’s toe.
6. Snijd een citroen in partjes. En besprenkel naar wens met een scheutje citroensap.

Serveer elk bord met een eetlepel gekochte of zelfgemaakte peterselie pesto.

De bereiding van dit lekkere recept vind je hier.

Genietze!

Voeg je reactie toe