Chocolade rijstwafels

Chocolade rijstwafels Zin in een lekkere knapperige snack?

Heb je na alle paaseitjes deze periode nog niet genoeg lekkere chocolade gehad?

Dit is een lekkere variatie tussen alle smaakvolle paaseitjes door. En het leuke is dat bij deze snack geen suikers zijn toegevoegd! 

Deze chocolade rijstwafels zijn een aanrader! Ik werd er in ieder geval heel blij van. Om ze te maken. En om op te eten!

Op de website van Healthyfoodie kwam ik een heerlijk plaatje tegen van deze suikervrije rijstwafels met chocolade. Waarnaar ik vrolijk aan het versieren ging!

Binnen tien minuten gemaakt. Even in de koelkast. En klaar staat een vrolijke snack.

Benieuwd hoe je deze chocolade rijstwafels eenvoudig maakt? Je vindt hieronder de ingrediënten en bereiding. Je kunt zelf kiezen wat jij lekker vindt om als topping te gebruiken. Hieronder staan verschillende suggesties. De combinatie met chocolade en banaan is echt een aanrader!

Chocolade rijstwafels

Ingrediënten chocolade rijstwafels

  • 9 biologische rijstwafels
  • 80 gram pure chocolade
  • geraspte kokos en kokossnippers
  • walnoten
  • 1/4 banaan
  • zonnebloempitten
  • pompoenpitten
  • gedroogd cranberry’s
  • sesamzaad

Chocolade rijstwafels

Bereiding chocolade rijstwafels

  1. Zet een pan met laagje water op het vuur. Plaats hierin een kom. Verwarm de chocolade au bain marie in de kom.
  2. Beleg de rijstwafels met een lepel met de gesmolten chocolade. Verdeel gelijkmatig.
  3. Versies met de topping die jij lekker vindt. Op de foto zijn de volgende toppings gebruikt:
    Chocolade met kokosrasp
    Chocolade met sesamzaad
    Chocolade met kokossnippers
    Chocolade met pompoenpitten
    Chocolade met zonnebloempitten
    Chocolade met cranberry’s en sesamzaad
    Chocolade met walnoot en geraspte kokos
    Chocolade met banaan en kokos (aanrader!)
    Chocolade met banaan en zonnebloempitten

Chocolade rijstwafels 4.  Plaats de rijstwafels 45 minuten in de koelkast. En klaar staat een lekkere snack met een laag chocolade, mmm!

En weet je wat daarna zó lekker is? Die warme chocolade die in het kommetje is achtergebleven. Lekker om van te snoepen totdat je chocolade rijstwafels klaar zijn.

In een afgesloten doos zijn de rijstwafels houdbaar.
Tip: de variant met bananen topping als eerste opeten 🙂

Veel plezier met versieren en genieten!

Puur Eenvoudig 

Meer pure en eenvoudige gerechten volg je eenvoudig via Instagram of Facebook.
Kom je ook een kijkje nemen? 
Chocolade rijstwafels

 

Voeg je reactie toe