Eat.Run.Love: ”Stel concrete en haalbare doelen”

In deze en aankomende gastblogs zijn actieve enthousiastelingen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Zij laten hun visie zien over hoe je patronen, gedrag of gewoontes omtrent lekker ontspannen en gezonder leven eenvoudig kunt toepassen.

Hoe leef je lekker gezond en bewust, volgens de dromen die jij hebt?

Jessica van Eat.Run.Love laat je zien dat gezonder en bewuster leven niet ingewikkeld hoeft te zijn, wanneer je het leuk vindt wat je doet.

Vind de inspiratie die jij zoekt. En start met het doorbreken van je gewoontes & uitvoeren van je droom!
Eat Run Love

1. Wie ben je & wat doe je voor leuks?

Hi! Ik ben Jessica, 30 jaar en woonachtig in Amsterdam. Naast mijn fulltime job bij een mediabureau ben ik drie jaar geleden met Eat.Run.Love begonnen. Hier schrijf ik over mijn twee passies sport en voeding, en alle randonderwerpen daar om heen. Iedere dag inspireer en informeer ik lezers over alles wat mij bezig houdt, de blog heeft dus een persoonlijke insteek waar ik achter sta.

2. Wat wil je mensen, vanuit jouw kennis en ervaringen, meegeven m.b.t. gezonder en bewuster leven?

Ik wil vooral graag meegeven dat het allemaal niet zo ingewikkeld hoef te zijn als je maar gemotiveerd bent en het leuk vindt wat je doet. Zoals dat met alles is wat je doet (werk, hobbies, sociaal leven), als je het leuk vindt haal je er energie uit. Dat ik 5 keer per week naar CrossFit ga, betekent niet dat jij dat ook moet doen. Ik probeer mensen vooral mee te nemen ik waar ik tegenaan loop en hoe ik hier mee om ga.

Ga op zoek naar wat jij leuk vindt & stel prioriteiten

Ik probeer mensen altijd te motiveren om op zoek te gaan naar iets wat zij leuk vinden, dat kan van alles zijn; van wandelen tot tennissen tot crossfit, yoga of hardlopen. Daarnaast krijg ik veel vragen hoe ik dat toch allemaal combineer in een druk leven waar niemand tijd heeft. Tijd = prioriteit. Ik krijg energie van gezond leven en veel sporten, dus geef hier graag prioriteit aan.

3. Wat werkt volgens jou het beste om (minder goede) leefgewoontes en (eet)patronen te veranderen?

Doen wat je leuk vindt en concrete en haalbare doelen stellen. Heb jij bijvoorbeeld nog nooit hardgelopen, dan is het waarschijnlijk niet haalbaar om over een half jaar al een marathon te lopen. Of, als je graag 10kg wilt afvallen lukt dat niet binnen één maand. Bedenk voor jezelf wat haalbaar is naast jouw werk, gezin en hobbies en stem daar je doel op af. Ontzeg je zelf niet alles. Houd je ontzettend veel van chocolade, gun je zelf dan dat momentje dit is echt niet erg als je voor de rest gezond eet. En ga op zoek naar een sport die je echt leuk vindt, dan maakt het ook minder erg om te gaan doen!

4. Wat is je belangrijkste tip aan mensen om hun wensen en dromen uit te gaan voeren?

Tja, gewoon doen! Je grootste obstakel ben je zelf. Je “vecht” niet tegen anderen, maar tegen jezelf. Wees lief voor jezelf en voel je niet slecht als het een keer niet gaat zoals je wilt. Pak de draad weer op. Elke stap is er eentje in de goede richting.

5. Waar kunnen mensen je vinden?

www.eatrunlove.nl

Op Eat.Run.Love vind je heel veel inspirerende sporttips en lekkere recepten! 

Voeg je reactie toe