Zo maak je eenvoudig een groentebouillon

Groentebouillon komt uit een vierkant blokje uit de supermarkt, toch? Even oplossen in kokend water, en klaar! Wist je dat dit heel simpel ook anders kan? En veel smaakvoller is?

Écht lekkere groentebouillon maak je eenvoudig zelf met deze paar stappen. Een beetje snijwerk, pan op het vuur en wachten maar. Het is heel simpel. En veel lekkerder dan de bouillon uit de vierkante blokjes!

Met verschillende groenten en een hoeveelheid water, kun je makkelijk zelf vegetarische groentebouillon maken. Deze groentebouillon is geschikt voor het maken van je eigen soepen of sauzen. Zo weet je zeker dat hier geen andere producten inzetten, dan alleen de heerlijke smaken van groente.

Door de toevoeging van bospaddenstoelen en bosui, krijg jouw groentebouillon een krachtige smaak. Vind hieronder de eenvoudige bereiding voor het maken van jouw eigen groentebouillon. Het lijkt een hele lijst aan ingrediënten (en dat zijn het ook :-)) maar de bereiding is super simpel!

Laat je niet afschrikken door de lange opsomming aan ingrediënten. Kijk maar op de foto hieronder, het is te overzien!

Ben je benieuwd geworden? 

Vind hieronder hoe je eenvoudig een groentebouillon zelf maakt. En verbaas je over de lekkere smaak! Wil je een extra intense smaak aan je groentebouillon, kies dan voor flink wat bospaddenstoelen erbij.

Deze groentebouillon kun je gebruiken als basis voor verschillende soepen, sauzen of bijvoorbeeld risotto.

Eenvoudig groentebouillon maken

Ingrediënten eenvoudige groentebouillon

  • ½ winterpeen
  • 2 ½ stengels bleekselderij
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 grote tomaten
  • 100 gram bospaddenstoelen
  • hand vol peterselie
  • hand vol bieslook
  • 1 bosui
  • 3/4 el zeezout
  • 1 1/2 liter water
  • Snufje witte peper
  • Snufje nootmuskaat

Eenvoudig groentebouillon maken

Bereiding eenvoudige groentebouillon

  1. Was de groente en snijd in grove stukken.
  2. Vul een pan met 1 ½ liter water. Voeg alle groente erbij en breng aan de kook.
  3. Voeg vervolgens het zeezout, de witte peper en nootmuskaat toe.
  4. Wacht 30 minuten en laat pruttelen op zacht vuur.
  5. Draai het vuur uit en laat de bouillon minimaal 15 minuten trekken.
  6. Zeef de groente eruit.

En klaar staat een mooie basis voor heerlijke gerechten! Hiermee maak je bijvoorbeeld eenvoudig een wortelsoep.Eenvoudige wortelsoep

Deze groentebouillon is enkele dagen houdbaar in de koelkast. Laat eerst goed afkoelen voordat je de bouillon in de koelkast plaatst.

Vind je de smaak te sterk? Dan kun je wat extra water toevoegen voor een zachtere smaak.

Groentespread maken

Van de overige gekookte groente in je zeef kun je eenvoudig een groentespread maken.

  1. Laat de groente afkoelen.
  2. Mix hierna de wortel, champignons, bleekselderij en ui samen met 3 eetlepels halfvolle kwark.
  3. En klaar staat een groentespread voor op brood. Lekker met een schijfje komkommer er bovenop.

Veel plezier met bereiden en genieten!

Anouk

 

Voeg je reactie toe