Eenvoudige wortelsoep

 

In een supermarkt vond ik een grote zak met iets minder mooi gevormde winterpenen dan normaal. Een perfecte voorraad voor een warme en eenvoudige wortelsoep! Met een paar ingrediënten en enkele handelingen, zet je deze soep op tafel. Als lunch of als avondmaaltijd, gecombineerd met een salade of knapperig stuk brood.

Dit recept is in twee varianten te maken: een zoet en minder zoete bereiding. Hieronder staat de bereiding voor de zoete variant. Houd jij meer van een hartige smaak? Vervang de kokosmelk dan door 200 ml extra water. Het schoonmaken en snijden van de winterpenen is niet mijn favoriet, maar het is het bereiden waard! Zet een lekker muziekje aan en het is zo klaar.

Geniet van deze eenvoudige wortelsoep.

Ingrediënten eenvoudige wortelsoep

Voor 4 kommen soep heb je het volgende nodig:

  • 900 a 1000 gram winterpenen
  • 1 grote witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 450 ml lauw water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groente bouillon blokje. Of maak zelf groentebouillon! 

Eenvoudige wortelsoep

Bereiding eenvoudige wortelsoep

1. Schraap de winterpenen schoon met een aardappelschilmes. Snijd in grove stukken.
2. Snijd de ui en knoflook in fijne stukjes.
3. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan. Voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak kort op hoog vuur.
4. Voeg de stukken winterpeen erbij. Voeg het water en 1 bouillon blok toe. Voeg de kokosmelk toe.
5. Laat 20 minuten op zacht vuur verwarmen. Roer een keer tussendoor.
6. Laat de soep afkoelen. Blender door elkaar tot een fijne structuur ontstaat. Garneer met een takje peterselie. En genieten maar!

Tip: wil je de soep wat pittiger maken? Bestrooi dan met wat cayennepeper, een aanrader!

Wist je dat je heel gemakkelijk lekkere groentebouillon kunt maken?
Eenvoudig groentebouillon makenGegarandeerd geen toevoegingen, en in een half uurtje klaar.
Benieuwd hoe jij jouw eigen groentebouillon maakt?

Kijk dan hier voor de ingrediënten en bereiding.

Voeg je reactie toe