Gelukplanner: ”Het gaat om juiste keuzes maken”

In deze en aankomende gastblogs zijn actieve enthousiastelingen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Zij laten hun visie zien over hoe je patronen, gedrag of gewoontes omtrent lekker ontspannen en gezonder leven eenvoudig kunt toepassen.

Hoe leef je lekker gezond en bewust, volgens de dromen die jij hebt?

Martien van gelukplanner laat je zien waarom het belangrijk is om bewust naar je eigen geluk te kijken.

Vind de inspiratie die jij zoekt. En start met het doorbreken van je gewoontes & uitvoeren van je droom!
Gelukplanner

1. Wie ben je en wat doe je voor leuks?

Ik ben Martien en ben (mister) Gelukplanner! Ik ben de geluksvogel, die andere mensen mag helpen bij het vinden van hun eigen geluk. Met mijn eigen blog probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun eigen dromen na te jagen.

2. Wat wil je mensen, vanuit jouw kennis en ervaringen, meegeven m.b.t. gezonder en bewuster leven?

Dat bewust met je eigen geluk aan de slag gaan belangrijk is en een positief effect kan hebben op je eigen leven. Het gaat namelijk allemaal om het maken van de juiste keuzes. Maar als je niet weet wat jou gelukkig maakt kan het zomaar zijn dat je de verkeerde doelen nastreeft. Je kunt het vergelijken met gezond eten, als jij denkt dat een frietje speciaal gezond is kan het zomaar zijn dat je de verkeerde keuzes maakt. Je kunt dan denken dat je de juiste keuzes maakt maar totaal de verkeerde dingen eten. Zo werkt het met geluk ook! Juist daarom is het zo belangrijk om bewust met je eigen geluk aan de slag te gaan. De eerste vragen die jou op weg kunnen helpen zijn:

– Ben ik echt gelukkig?
– Doe ik wat ik wil doen?
– Wat vind ik leuk om te doen en waar krijg ik energie van?

Gelukplanner

3. Wat werkt volgens jou het beste om (minder goede) leefgewoontes en (eet)patronen te veranderen?

Het is mijn ervaring als motivatiecoach dat het slagen van een gedragsverandering afhangt van je eigen wil om echt iets te veranderen. Daarom is het essentieel om naar jezelf te leren luisteren en te achterhalen wat jij nu eigenlijk wil en (misschien nog wel belangrijker) waarom je jouw gedrag wil veranderen.

Weet wat je wil en waarom je het wil

Wanneer jij weet wat je wil en waarom je het wil is de kans op succes direct stukken groter! Daarna is het zaak de juiste randvoorwaarden te scheppen om verandering mogelijk te maken. Onze omgeving, ons eigen brein en dagelijkse verplichtingen hebben vaak een grotere invloed op onze keuzes dan we vaak denken.

Hoewel de perfecte wereld (helaas) niet bestaat, ben ik er wel van overtuigd dat we moeten proberen onze eigen situatie zo goed mogelijk in te richten om een gedragsverandering makkelijker te maken. Als je kijkt naar een gezonder eetpatroon kun je overwegen om bepaalde producten (koekjes en chocolade) niet meer in huis te halen en heerlijke alternatieve van puureenvoudig.nl te halen. Genieten en gezond eten gaat volgens mij best goed samen.
Gelukplanner

4. Wat is je belangrijkste tip aan mensen om hun wensen en dromen uit te gaan voeren?

GEWOON DOEN! Je kunt ergens urenlang over nadenken, maar vaak zijn we beter in het verzinnen van excuses dan redenen bedenken om uit onze comfortzone te springen. Daarom zeg ik, kom in beweging en blijf niet te lang twijfelen! Laat je niet tegenhouden doordat je bang bent om fouten te maken.

Het is juist goed om af en toe uit je comfortzone te komen en nieuwe dingen uit te proberen. Denk maar eens alle aan alle leuke activiteiten die je zou kunnen doen of alle lekkere recepten die je nog kunt ontdekken als je in beweging komt. Van leuke dingen doen en lekker eten worden we allemaal gelukkig, dus mijn tip voor jou: Gewoon doen!

5. Waar kunnen mensen je vinden?

De gelukplanner, jouw gids op weg naar meer geluk!

Op Martien zijn platform vind je meer inspiratie en leuke video’s! 

Voeg je reactie toe