GROWTHINKERS: ‘’Blijf heel bewust en waakzaam voor je gewoonten en waar die uit voortkomen’’

In deze en aankomende gastblogs zijn actieve enthousiastelingen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Zij laten hun visie zien over hoe je patronen, gedrag of gewoonten omtrent lekker ontspannen en gezonder leven eenvoudig kunt toepassen.

Hoe leef je lekker gezond en bewust, volgens de dromen die jij hebt?

Jelle van GROWTHINKERS vindt interviews het leukste om te doen, gewoon lekker praten. En wat is er nou leuker dan persoonlijk contact?

Na een leuk telefonisch interview laat Jelle jou zien dat vanuit je eigen verandering je ook de wereld om je heen verandert.

Vind de inspiratie die jij zoekt. En start met het doorbreken van je gewoontes & uitvoeren van je droom!

1. Wie ben je & wat doe je voor leuks?

Ik ben Jelle Derckx, 33 jaar. Alles wat ik doe is ondernemend. Voor mij zijn het gewone leven en het zakelijke een geheel. Ik voel een drang om dingen te schrijven en te maken. Van kinds af aan nam ik mijn eigen stem op of trad op voor publiek. Dingen maken en daar plezier aan beleven zat er al vroeg in. Zoals jij een blog begint, vind je het ook leuk om dingen te schrijven en daarmee anderen te inspireren. Dat zit in elk mens.

Iedereen is in mijn ogen creatief en wil zich uiten. Op welke manier dan ook. Dat is een thema wat van kinds af aan in mijn leven aanwezig is. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de toneelschool in Utrecht. In 2011 was ik op reis en las ik het boek van Napoleon Hill: ’Think & Grow Rich’, waarnaar ik een nieuwe passie ontdekte voor persoonlijke ontwikkeling.

Dat boek heeft mij op een ander pad gezet. Waardoor ik meer denk vanuit groei. De oncomfortabele dingen die ook wel lef vragen, zoals een blog beginnen. Dat boek heeft me daar heel erg bij geholpen. Richten op groei in plaats van keuzes maken vanuit angst.

In 2012 kwam ik terug van mijn reis en ben ik bewust gaan opruimen en een tijd bij mijn vader gaan wonen. Die periode ben ik met een blog begonnen en mijn veranderingen gaan delen op mijn platform. Dat was fantastisch om te doen, omdat je langzaam merkt dat mensen geïnteresseerd raken en contact maken. Het is interessant wat je dan weer aantrekt omdat je dingen schrijft!

Ik hoor dat mensen meer zijn gaan lezen door mij. Dat is prachtig om te horen. Ik ben ervan overtuigd dat lezen zo kan helpen. Dat je een boek leest en daardoor je leven gaat omdraaien. Wat precies ook bij mij is gebeurd. Dat is ook wat ik wil bereiken met GROWTHINKERS om te komen tot een verandering. Vanuit je eigen verandering ga je ook de wereld om je heen veranderen. En word je ook weer een beter mens voor de wereld om je heen.

Claire doet de visuele branding en communicatie en ik maak de content. Dat zorgt ervoor dat ik focus kan houden op wat ik het liefst doe. Daarnaast organiseren wij nu ook events. Ik wil zoveel mogelijk zelf creëren en van daaruit mensen inspireren. Dat vind ik het leukste pad om te bewandelen. Dat is mijn verhaal!

2. Wat wil je mensen, vanuit jouw kennis en ervaringen, meegeven m.b.t. gezonder en bewuster leven?

Ten eerste, ik merk dat ik nu een tijdje niet heb gesport en bewogen wat wel heel belangrijk is. Sporten is iets wat je niet kunt negeren. Ik voel dat bijvoorbeeld hardlopen werkt en je daardoor mentaal sterker wordt. Ten tweede, gezond eten. Met Lisa heb ik een event georganiseerd. Zij leeft volledig plantaardig. Dat is een transitie die ik aan het maken ben. Zoveel mogelijk plantaardig eten, omdat onderzoeken aantonen dat plantaardig eten zorgt voor minder ziektes.

Gezondheid zie ik heel erg op het fysieke en mentaal vlak. Het is heel belangrijk je sociale contacten te verbeteren en ontwikkelen. Verzamel mensen om je heen die je naar een hoger level trekken en brengen waar je wil zijn. Zoek mensen die je coachen en ondersteunen in wat jij graag doet en niet zeggen ‘neem gewoon een baan, neem een hypotheek’.

Bewustzijn en bewuster leven is ook waakzaam blijven voor wat er in je hoofd gebeurt. Hoe is iets ontstaan door eigen overtuigingen en door hoe jij bent geconditioneerd. Ouders hebben daar vaak een enorme invloed op. Is dat eigenlijk wel wie jij bent? En de maatschappij heeft daar ook invloed op middels ‘koop dit’.

Blijf steeds weer bewust van het feit in welke wereld je leeft en wat die wereld met je doet. En hoe jij daar vervolgens weer op reageert. Durf daar de rust voor te nemen in plaats van blijven doorgaan. Dat vind ik ook heel moeilijk, vooral in Nederland, iedereen gaat door en door.

3. Wat werkt volgens jou het beste om (minder goede) leefgewoontes en (eet) patronen te veranderen?

Heel lastig, want we zijn gewoontedieren. ‘The Power of Habits’ is een heel interessant boek op dat vlak. Blijf heel bewust, heel waakzaam voor je gewoonten en waar die uit voortkomen. Zoals de drang een sigaret op te steken. Uiteindelijk wil je het zijn -je verbinden met jezelf en je pijn- niet aangaan. Waardoor je iets kiest om ervoor weg te vluchten.

Wat werkt is zelfstudie, hoe bepaalde dingen ontstaan in jou en je conditionering. Ga vooral ook veel lezen over vergelijkbare thema’s. Probeer heel klein te stoppen met dingen en geef jezelf daar de tijd voor. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met vlees eten. Je hoeft het niet in een keer te doen. Houd bijvoorbeeld een dagboek bij. Zorg dat je ermee bezig blijft. Ontdek de trigger: waar zit die in? Geef jezelf de tijd een gewoonte rustig af te bouwen.

4. Wat is je belangrijkste tip aan mensen om hun wensen en dromen uit te gaan voeren?

Goeie!

-Jelle denkt even diep na-

Dat je het voor jezelf minder lastig maakt. Creëer voor jezelf een omgeving. Zorg dat je je vaste lasten naar beneden haalt. Geef jezelf de tijd om daarmee te beginnen. Er zijn natuurlijk verschillende dromen. Stel, je wilt een wereldreis maken en samen mooie dingen zien. Dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voor een bepaalde periode dingen opzij zet. Zie hier hoe Jelle danst met het oncomfortabele.

Probeer jezelf in een situatie te zetten waardoor je tijd en vrijheid hebt om te beginnen. Begin stap voor stap. Je kunt natuurlijk niet die droom meteen behalen. Er zijn dromen waar heel veel stappen voor nodig zijn. En geloof in jezelf.

Casey Neistat benoemt: Do What You Can’t. Als mensen zeggen dat lukt je nooit, blijf je dan richten op wat je kan. Verzamel mensen om je heen die daar ook mee bezig zijn en jou stimuleren. Mensen die een droom al hebben bereikt. Ga met hen in contact en blijf zelf ook actief bezig.

Mijn droom is dat ik uiteindelijk kan leven van GROWTHINKERS. En hoe bereik ik dat? Dat is stap voor stap en mensen om mij heen verzamelen die daar ook mee bezig zijn en er veel van weten. Op momenten dat het even niet gaat, is het ook oké. Je kunt niet altijd dingen maken. Creativiteit moet ontstaan. Houd het vertrouwen dat creativiteit weer ontstaat op momenten dat het even niet gaat. Hierbij dan dus niet opgeven! Dat is heel belangrijk.

Een mooie quote uit het boek ‘Denk groot en word rijk’ van Napoleon Hill: geef nooit op en een opgever wint nooit. Dat klinkt makkelijk, maar is heel belangrijk. Het gaat om consistentie. Steeds weer naar je droom toewerken. En die berg beklimmen!

5. Waar kunnen mensen je vinden?

www.GROWTHINKERS.nl

Voeg je reactie toe