Havermout chocoladetaart

havermout-chocoladetaart-

Wat krijg je als je banaan, havermout en chocolade combineert?

Precies!

Een heerlijke havermout chocoladetaart.

Hier word ik heel erg blij van. Een vullende bodem. En chocolade als topping. Je kunt zelf kiezen welke chocolade je erop doet. Op de foto is pure chocolade gebruikt, omdat deze lekker veel smaak geeft. En de meer bittere smaak goed matcht met de zoetere bodem.

Ingrediënten havermout chocoladetaart

Voor 4 kleine havermout chocoladetaartjes:

  • 2 el honing
  • 2 zeer rijpe bananen
  • 120 gram fijne havermout
  • blokjes pure chocolade/ of andere chocolade, kies je favoriet!

Bereiding havermout chocoladetaart

1. Verwarm de oven op 180 graden voor.
2. Mix de rijpe bananen en fijne havermout door elkaar heen. Prak de banaan goed fijn.
3. Voeg de honing bij het mengsel. Roer alles door elkaar heen. En vet 4 bakvormen in met wat olie.

havermout bessentaart
4. Bak het mengsel in 18 minuten in de oven. Op 180 graden. Prik met een vork of sateprikker om te kijken of de bodem gaar is.
5. Smelt de pure chocolade. En giet deze over de 4 taartjes heen.
6. Laat afkoelen in de koelkast, zodat de chocolade hart wordt.

En klaar staat jouw heerlijke (en redelijk gezonde) havermout chocoladetaart! Lekker met een warm drankje er bij!

Wat is jouw meest favoriete topping op een havermout taartje? 

Wil je meer variëren? Dan vind je deze havermout bessentaart vast ook heerlijk!

Veel plezier met opeten.

Anouk,

Puur Eenvoudig

Wil je elke week lekkere inspiratie voor eenvoudige gerechten opdoen? Vind Puur Eenvoudig op Instagram en Facebook.

Voeg je reactie toe