Italiaanse snack

Italiaanse snack Italië is heerlijk vanwege meerdere facetten en bovenal, het eten en de wijn! Deze Italiaanse snack valt iets minder in de categorie eenvoudig qua bereiding, vanwege de wat langere bereidingstijd. Maar wel heerlijk en puur qua smaak. De Italiaanse snack bestaat uit Panella’s van kikkererwtenmeel. En Caponata, welke bestaat uit een mix van lekkere groentes.

Het recept vond ik in Vegalicious en is echt een aanrader. Hierna stond wel mijn hele woning onder de geurige (rokerige!) baklucht, een raampje open zetten tijdens het maken van de Panella’s is aan te raden. Hieronder vind je de ingrediënten en bereidingswijze van deze Italiaanse snack.

Ik ben benieuwd wat jij van de smaak vindt!

Ingrediënten Italiaanse snack

  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • Pijnboompitten (2 eetlepels)
  • 150 gram kikkererwtenmeel
  • Verse peterselie
  • Peper
  • *Extra: je kunt ervoor kiezen ook bleekselderij en wat fijngesneden olijven toe te voegen bij stap 3.

Bereiding Italiaanse snack

Stap 1: Doe de tomaten in kokend water en ontvel na 1 minuut. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de aubergine in blokjes.

Stap 2: Bak de aubergine goudbruin in een flinke scheut olijfolie. Voeg olie toe op moment dat de aubergine er droog uitziet. Leg op een bord.

Stap 3: Voeg de ui en tomaat in de pan. Voeg 2 eetlepels witte wijnazijn toe. Laat kort sudderen. Voeg hierna de blokjes aubergine uit stap 2 toe. In 15 minuten laten sudderen. Leg het mengsel op een grote schaal. Wat peper en eventueel zout er overheen. En zet opzij om af te koelen.

Stap 4: Schenk 4 dl water en een eetlepel olijfolie in een pan. Het kikkererwtenmail gelijkmatig erbij voegen. Voortdurend blijven roeren en kikkererwtenmeel toevoegen. Op moment dat het mensen dik wordt (na circa 15 minuten) is het klaar. Leg het mengsel op bakpapier, spreid uit tot een centimeter dikte. Laat het mengsel afkoelen, totdat het koud en hard is.

Stap 5: Snijd vierkanten uit het kikkererwtendeeg. Smoor de vierkantjes in een pan, met flink veel olijfolie. Deze is klaar zodra bruin en knapperig.

Stap 6: Garneer de kikkererwten koekjes met het groentemengsel. Bak pijnboompitten kort aan. Maak dit af met een stukje verste peterselie en de pijnboompitten.

Het vraagt even wat wacht- en bereidingstijd, met een mooi resultaat. Een heerlijke Italiaanse snack waarin je verschillende smaken terug proeft. Een krachtig glas Italiaanse rode wijn erbij en jij bent klaar om je gasten te verrassen met een originele snack.

 

Veel plezier met bereiden!

Meer lekkere en originele recepten vind je in Vegalicious.

 

Voeg je reactie toe