Lactosevrij.eu: ”Creëer wat voor jou werkt”

In deze en aankomende gastblogs zijn actieve enthousiastelingen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Zij laten hun visie zien over hoe je patronen, gedrag of gewoontes omtrent lekker ontspannen en gezonder leven eenvoudig kunt toepassen.

Hoe leef je lekker gezond en bewust, volgens de dromen die jij hebt?

Jolijn van Lactosevrij.eu laat op haar website zien dat lactosevrij leven eenvoudig kan zijn.

Jolijn lactosevrij

1. Wie ben je & wat doe je voor leuks?

Mijn naam is Jolijn, de eigenaresse van Lactosevrij.eu. Ik ben gek op koken en vind het dan ook pure ontspanning om een dagje in de keuken te staan. Gelukkig heb ik een aantal vrienden die deze passie delen dus ik sta regelmatig gezellig met vrienden te kokerellen. Naast koken ben ik gek op sport en hier kan ik dan ook echt mijn ei in kwijt. Ik sport het liefst in de ochtend en alleen. Dit is echt een momentje voor een beetje “me-time”.

2. Wat wil je mensen, vanuit jouw kennis en ervaringen, meegeven m.b.t. gezonder en bewuster leven?

Als het aankomt op gezond en bewust leven denk ik dat je een patroon moet creëren wat voor jou werkt en wat je makkelijk kunt onderhouden. Ik ben er heilig van overtuigd dat er geen “one size fits all” bestaat als het aankomt op gezond leven. Ieder mens is anders en ieder lichaam is anders.

Ga op zoek naar een gezond patroon dat werkt voor jouw

Het is belangrijk dat je leert wat voor jou werkt en wat bij jouw lichaam past. Uit ervaring weet ik dat dit best een zoektocht kan zijn. Inmiddels ben ik hier ook al een aantal jaren mee bezig. Ik ben op de goede weg maar ook ik ben er nog lang niet! Wat ik iedereen eigenlijk mee wil geven is dat je opzoek moet gaan naar een gezond patroon dat werkt voor jouw lichaam. Dit kan een aantal jaren duren. Heb dus geduld en geniet vooral van het proces en de progressie die jouw gezondheid maakt.

3. Wat werkt volgens jou het beste om (minder goede) leefgewoontes en (eet)patronen te veranderen?

Ik ben natuurlijk geen expert maar ik denk dat vasten een hele goede manier is om minder goede eet- en leefgewoontes te doorbreken. Slechte eet- en leefgewoontes zorgen ervoor dat de systemen in jouw lichaam in de war raken. Door deze systemen rust te geven kan je lichaam zich herstellen. Maar nogmaals ik ben geen expert en ik weet dan ook niet of dit voor iedereen werkt.

4. Wat is je belangrijkste tip aan mensen om hun wensen en dromen uit te gaan voeren?

Gewoon doen. Heb een beetje schijt aan wat iedereen zegt (sorry voor mijn taalgebruik). Als jij iets wil moet je het gewoon doen. Misschien ga je goed op je bek en misschien zelfs twee keer.. of drie.. Maakt niks uit toch? Uiteindelijk leer je overal van en ben je alleen maar een ervaring rijker. Kortom, niet geschoten is altijd mis.

5. Waar kunnen mensen je vinden?

https://lactosevrij.eu/

Op Jolijn haar website vind je veel lekkere recepten en tips voor een lactosevrij eetpatroon! 

Voeg je reactie toe