Met 1 tip fit en gezond eten

Keuze uit een heleboel boeken, diëten, producten en adviezen. Als het gaat om gezond eten zijn er heel veel mensen die heel veel hebben geschreven. En als het gaat om voedsel en het effect op het menselijk lichaam, dan blijft vaak de conclusie: er is soms nog te weinig bekend.

Of het verschilt per persoon welke producten fijn zijn om te eten. Zo las ik een onderzoek welke liet zien dat sommige mensen een piek krijgen na het eten van tomaten. Terwijl dit bij andere vooral wordt veroorzaakt door veel suikers uit anders producten. De ene persoon is ervan overtuigd alle koolhydraten de keuken uit te verdrijven.

De ander wordt al allergisch bij het horen van het woord suiker. Of persoon leven op eieren en groentes.

En welke is het beste? Ik denk, dat jij zelf het beste weet wat werkt! Wat werkt voor jou?
Met 1 tip fit en gezond etenDoor enkele kleine en grotere experimenten, ontdekt je wat het beste past. Ik heb een maand veganistisch gegeten, een periode uiteenlopende smoothies uitgetest, in een Italiaanse slager besloten geen vlees meer te eten (maar wel af en toe vis). En kan gerust zeggen dat ik verslaafd ben aan fruit en sushi.

Met interesse lees je artikelen, nieuwe onderzoeken over voeding. En gefascineerd zie je op sociale media intensief sportende en (over) gezond etende mensen (meestal jonge meiden en heren) voorbij komen.

Gezonde keuzes en lekker bewegen, hartstikke goed. Maar zijn we af en toe niet een beetje de weg kwijt over wat nu wel of niet goed is voor een fit lichaam?

Of te obsessief bezig met wat wel en niet gezond zou zijn?

Met 1 tip fit en gezond eten

Duizelt het jou af en toe wat goede keuzes zijn? Dan heb ik voor jouw één enkele tip. Met deze tip voel je je snel fit en kun je eenvoudig gezond eten. Het is slechts een vraag die je jezelf hoeft te stellen. En het antwoord weet je, intuïtief. Daar zijn geen ingewikkelde of lang omschreven boeken voor nodig.

En ik hoor je denken, wat is dan die ene tip, die enkele vraag?

Komt ie: ‘’Heb ik dit écht nodig?’’

Stel jezelf die vraag, al op het moment dat je je boodschappen inslaat. En dat betekent echt niet dat er alleen maar rauwe broccoli en enkele wortels in je mandje hoeven te belanden. Wat het wel doet? Jouw bewustzijn vergroten.

Wat ben jij gewend om te kopen (en dus te eten)? Welke producten stop je (ongemerkt) in je mond? Welke vind je heerlijk (en heb je nodig)? En welke producten vind je heerlijk (en heb je eigenlijk niet nodig, maar neem je lekker toch, gewoon om dat het lekker genieten is).

De antwoorden zijn ook heel eenvoudig.
Heb ik dit écht nodig? 🙂 Ja: je koopt en eet het en geniet ervan.

Heb ik dit écht nodig? 🙂 Nee, maar je kiest ervoor het te kopen en eten: geniet ervan!

Is het zo eenvoudig?

Ja, zo eenvoudig is het om je binnen een korte tijd fitter te voelen en gezonder te eten. Door jezelf deze vraag te stellen, ben je een stap dichterbij gezond en lekker eten. Oke, er zijn nog wat trucjes nodig om de marketing in de supermarkt te verslaan. Hoe je dat doet lees je hier.

Ervaar wat het effect is voor jou.

En blijf vooral genieten van eten wat je lekker vindt!

Voeg je reactie toe