My Food Blog: ”Vind wat bij je past”

In deze en aankomende gastblogs zijn actieve enthousiastelingen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Zij laten hun visie zien over hoe je patronen, gedrag of gewoontes omtrent lekker ontspannen en gezonder leven eenvoudig kunt toepassen.

Hoe leef je lekker gezond en bewust, volgens de dromen die jij hebt?

Judith van My Food Blog laat je zien dat lekker en bewust eten heel eenvoudig is.

Vind de inspiratie die jij zoekt. En start met het doorbreken van je gewoontes & uitvoeren van je droom!

Judith My Food Blog

1. Wie ben je & wat doe je voor leuks?

Hi, ik ben Judith en ik schrijf al ruim 3.5 jaar op myfoodblog.nl wat ik zoal eet. Dat zijn meestal eigen recepten, maar soms ook een leuk adresje buiten de deur of bijvoorbeeld een kookboek review. Ik schrijf en samen met mijn vriend doe ik de foodstyling. Hij maakt vervolgens de foto’s en onderhoudt de website.

Ik ben begonnen vanuit een passie voor lekker en goed eten én omdat ik het leuk vind om te schrijven. Ik merk dat het mij ook nog steeds motiveert om te blijven vernieuwen en experimenteren met eten. Naast mijn blog, welke inmiddels bijna 2 jaar staat ingeschreven bij de KVK, heb ik ook nog een fulltime baan. Voor een grote verzekeraar hou ik me bezig met Innovatieprojecten. Een leuke en afwisselende combinatie dus!
Naast het werken voor een baas en lekkere recepten bedenken, maken en bloggen, ga ik 2 keer in de week crossfitten om mijn conditie op peil te houden.

2. Wat wil je mensen, vanuit jouw kennis en ervaringen, meegeven m.b.t. gezonder en bewuster leven?

Ik ben zeker geen diëtist, maar ik kan je wel vertellen hoe ik probeer zo bewust mogelijk te leven. Tijdens mijn studententijd en de jaren erna at ik verre van gezond. Afhaalpizza’s, veel vet en geregeld iets uit een pakjes of zakje. Voordat ik mijn blog begon was ik al bezig om gezond te eten, maar mijn blog heeft me daarbij enorm geholpen. Mijn eten lag onder een vergrootglas en ik had te drang om anderen ook te inspireren met bewust eten.

Word je bewust van wat je eet & maak kleine aanpassingen

Door zelf te gaan koken in plaats van te eten uit pakjes en zakjes krijg je al veel minder suiker en zout binnen. Daarnaast word je je veel bewuster van wat je nu eigenlijk eet, omdat je het daadwerkelijk ziet. En dat zelf eten maken is echt niet zo moeilijk. Je kunt simpel beginnen en je repertoire steeds verder uitbreiden.

Het gezond en bewust leven zit hem dus wat mij betreft in bewustwording, maar ook in kleine aanpassingen: maak je sauzen in plaats van op mayo of roombasis op basis van Griekse yoghurt, kies volkoren in plaats van witte pasta’s en voeg nét even wat meer groenten toe.

Wat ik ook erg belangrijk vind in een bewuste en gezonde levensstijl: blijf genieten! Gezond eten is ook lekker en…. Een stukje taart mét boter en suiker kan op zijn tijd echt wel en is onderdeel van de balans. Zo lang je dat gewoon met mate doet en de balans behoudt!

3. Wat werkt volgens jou het beste om (minder goede) leefgewoontes en (eet)patronen te veranderen?

Vind iets wat bij je past. Van het woord ‘lijnen’ krijg ik persoonlijk kriebels. Het betekent voor mij iets rigoureus en tijdelijks. Ik denk dat je een leefwijze en set eetpatronen moet vinden die je zelf goed vol te houden vindt. Hou het leuk en te doen. Beter kleine stapjes die je lang kunt volhouden dan een enorme stap die van korte duur is.

4. Wat is je belangrijkste tip aan mensen om hun wensen en dromen uit te gaan voeren?

Ga het gewoon doen! Ik vind bet zelf ook nog af en toe eng om uit mijn comfortzone te stappen, maar het kan je zo veel opleveren. Ik vond het destijds ook wel eng om live te gaan met een website, toegankelijk voor iedereen. In het begin was ik dan ook terughoudend en vrij zakelijk, maar naarmate de tijd verstreek voelde ik me meer op mijn gemak om wat persoonlijker te schrijven.

5. Waar kunnen mensen je vinden?

Myfoodblog.nl

Op Judith haar website vind je meer inspiratie en heel veel verrassende recepten! 

Voeg je reactie toe