Peterselie pesto met hazelnoot

Dit recept voor peterselie pesto met hazelnoot is lekker op een toastje, stuk stokbrood of door bulgur met paddenstoelen. Enkele ingrediënten, even mixen en klaar staat jouw zelfgemaakte peterselie pesto. Een heerlijke verse pesto. Maak extra veel en bewaar in de koelkast, zodat je de hele week hiervan kunt genieten bij diverse gerechten. De pesto is bijvoorbeeld ook heerlijk door een pasta met gemixte groenten of als dip bij groenten. Vind hieronder de bereiding. Al typende krijg ik meteen zin om dit recept nogmaals te maken!

Ingrediënten peterselie pesto met hazelnoot

  • 2 tenen knoflook
  • 60 gram hazelnoten
  • Verse peterselie (2 handen)
  • snuf grof zeezout
  • 100 milliliter olijfolie
  • 75 gram geraspte verse Parmezaanse kaas

peterselie-pesto-met-hazelnoot-bi-webBereiding peterselie pesto met hazelnoot

1. Snijd de knoflook fijn.
2. Mix deze met een snuf zeezout, peterselie en de hazelnoten in een blender. Duw de inhoud regelmatig weer omlaag, zodat alles goed wordt     gemixt.
2. Voeg de Parmezaanse kaas bij de ingrediënten. Voeg de olijfolie scheut voor scheut toe. Mix door elkaar
3. Serveer bij toast, stokbrood, dipgroenten of Bulgur met paddenstoelen.

En tadaa, daar staat jouw zelfgemaakte peterselie pesto. Geniet ervan!

Het recept komt uit Vegalicious, een aanrader voor vegetarische recepten met super veel verschillende smaken in een gerecht!

Voeg je reactie toe