Pistolet met peer en blauwschimmelkaas

Pistolet met peer en blauwschimmelkaasWat is er lekkerder dan een lunch tijdens de warme middagzon?

Tijdens een bezoek aan het gezellige Lyon ontdekte ik een knus Frans lunchtentje. Op gammele buitenstoelen aan een héél klein tafeltje werd een verrukkelijk broodje geserveerd met peer en pittige kaas. Warm klimaat, perfect broodje en een goede rode wijn erbij voor een complete middaglunch.

Tijdens mijn trip door de supermarkt op een koude Nederlandse winterdag plopte dit recept opeens weer op terwijl ik langs de broodafdeling liep. Dit broodje is heerlijk door de smaakcombinatie van pittige kaas met een zoet stuk fruit.
Dit lunchrecept deel ik graag met je.

Peer snijden en kaas er overheen, even in de oven en genieten maar. En heb je nog een lekkere fles wijn open staan? Neem dan een glas volle rode wijn bij je lunch (liefst een met een kruidige smaak), genieten!

La Vie est Belle

Ingrediënten Pistolet met peer en blauwschimmelkaas

Lunchgerecht: een persoon
Bereidingstijd: 10 minuten

  • 1 meergranen pistolet
  • 1 rijpe peer
  • ½ kaasje; blauwschimmelkaas. Bijvoorbeeld: Fourmet ‘d Ambert.

Bereiding Pistolet met peer en blauwschimmelkaas

1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Schil de peer en snijd in grove stukken. Snijd de meergranen pistolet doormidden. Beleg de pistolet met de stukken peer.
3. Snijd de blauwe schimmelkaas in grove stukken en leg deze bovenop de peer.
4. Leg het broodje in de oven en verwarm gedurende zes minuten op 180 graden.

Het brood is klaar zodra de kaas lichtbruin kleurt en goed warm is.

Saladetip Tip voor een diner gerecht: serveer een grote salade met gegrilde paprika bij de meergranen pistolet met peer en blauwschimmelkaas.

Voeg je reactie toe