Pittige omelet met asperges

Pittige omelet met asperges Een vullende warme lunch, met een korte bereidingstijd. Dat klinkt goed, toch? Met dit recept zet je een pittige omelet met asperges op tafel. Een stevige lunch, waar je de hele middag op vooruit kunt! Wees niet te zuinig met de zwarte peper. Dit is namelijk lekker bij de frisse smaak van de asperges.

In onderstaand recept wordt gebruik gemaakt van asperges uit een potje. Afhankelijk van het seizoen, kun je natuurlijk ook verse asperges bereiden. Voor de kruidenliefhebber: voeg verse peterselie toe. Dit is mooi voor de kleur in dit gerecht. En de verse peterselie maakt jouw lunch extra op smaak.

Snel een vol gevoel

Dit eiwitrijke lunchrecept geeft snel een verzadigd gevoel. Daarnaast bevatten eieren veel vitamines en mineralen, naast natuurlijk de eiwitten. Dus een heel puur product. Met een zeer eenvoudige bereidingswijze. Bij veel mensen geeft het eten van een gerecht met eieren lang een verzadigd gevoel.

Ook schijnt het bij veel mensen het snacken in de loop van de opvolgende uren te verminderen.

Dus wil je jouw dag of middag starten met een vol en vullend gevoel?

Kies dan een gerecht met een of enkele eieren. Lekker en eenvoudig te bereiden! En ervaar zelf of het invloed heeft op jouw eet- of snack behoefte in de loop van de dag.

En zoals met veel producten, is ook het ei onder een vergrootglas gelegd. Is het nou wel of niet gezond en nodig om eieren te eten? Enkele eieren per week is prima om te eten. Ben jij een grote en frequente eieren eter? Kijk dan naar welke andere producten met veel cholesterol je uit je eetgewoontes kunt schrappen, zoals zoete tussendoortjes, koek en vette kazen of vleeswaren.

En ga je dit recept op tafel toveren?

Geniet ervan!

Ingrediënten pittige omelet met asperges

  • 2 eieren
  • 70 gram asperges
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • Optioneel: verse peterselie

Bereiding pittige omelet met asperges

1. Kluts de twee eieren door elkaar.
2. Laat de asperges uitlekken. Of kies voor verse asperges en kook deze gaar en laat uitlekken.
3. Voeg een beetje olie in een middelgrote koekenpan. Voeg de eieren erbij.
4. Leg de asperges op de omelet.
5. Bestrooi rijkelijk met zwarte peper.
6. Rasp een laag Parmezaanse kaas over de omelet.
7. Voeg naar wens verse kruiden toe, zoals peterselie.

Geniet van jouw warme lunch! En de rest van je dag :-)!

Voeg je reactie toe