Rode bietensmoothie met gember

Rode bietensmoothie met gemberDeze rode bietensmoothie met gember is lekker intens en vol van smaak. De gember geeft de zoetere smaken van de winterpeen en appel een mooi evenwicht. En de bietensmoothie vult als een gek, zodat jij de hele middag weer kunt doen wat jij leuk vindt! Deze rode bietensmoothie kan de hele dag. Voor de durfal als ontbijt. Voor de lekkere trek als snack. Of als energiegever voor een avondje sporten.

Ik kan je niet precies navertellen wat er allemaal voor gezonds in zit, maar het is hoe dan ook weer een lekkere mix aan pure ingrediënten! Ben je vandaag meer in de stemming voor een paarse smoothie? Dan is deze blauwe bessen smoothie een aanrader voor jou.

Vind hieronder hoe je deze mooie rode bietensmoothie zelf mixt. En verbaas je over de lekkere volle smaken van deze smoothie. Er zitten hoe dan ook genoeg fijne vitamientjes in voor jou! En uiteraard is deze smoothie ook weer puur eenvoudig te bereiden. Veel plezier met bereiden en genieten!

Ingrediënten rode bietensmoothie met gember

  • 2 appels
  • ijsblokjes
  • peterselie
  • 2 cm gember
  • 1/2 winterpeen
  • 4 gekookte bieten

Bereiding rode bietensmoothie met gember

1. Snijd de appel in grove stukken. Snijd de winterpeen in grove stukken.
2. Voeg de bieten, appel, gesneden gember en winterpeen in de blender. Mix alles door elkaar.
Rode bietensmoothie met gember
3. Serveer in een glas met ijsblokjes met een blaadje peterselie.
4. Drink de smoothie meteen na het serveren, zodat verkleuring wordt voorkomen.

Geniet ervan!

En, wat vind jij van deze volle substantie?

Tip: Vind je de smoothie te dik, dan kun je ijsklontjes of extra ijswater mee blenderen met alle ingrediënten. Zo krijg je een dunnere consistentie, welke net wat makkelijker drinkt.

Kijk hier voor meer lekkers! Wil je elke week lekkere inspiratie voor eenvoudige en pure gerechten opdoen? Blijf op de hoogte van nieuwe ideeën en vind Puur Eenvoudig op Instagram en Facebook.

Een fijne dag vandaag! 

Puur Eenvoudig

Voeg je reactie toe