Snijbiet kaas muffin

Snijbiet kaas muffinDeze hartige snijbiet kaas muffin is garantie voor een lekkere snack.
Waarom? Omdat deze gewoon echt wel heel erg lekker is 🙂 Vind hieronder de bereidingswijze. De snijbiet kaas muffins zijn (na afkoelen) een paar dagen in een afgesloten bak houdbaar.

Ingrediënten snijbiet kaas muffin

  • 20 gram zachte boter
  • 150 gram verste snijbiet
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • Verse fijngeraspte Parmezaanse kaas (2 eetlepels)
  • 1,75 dl melk
  • 1 ei
  • 75 gram brie

Bereiding snijbiet kaas muffin

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de stelen van de snijbiet af. Stoom deze stelen in een paar minuten in een groentestoommandje. Voeg hierna de bladeren toe en stoom nog een minuut.
3. Leg de snijbiet in een schone theedoek. Zodat het vocht eruit trekt.
4. Mix het bakmeel met 1 eetlepel Parmezaanse kaas. Voeg nootmuskaat toe.
5. Mix (in een nieuwe kom) de boter, melk, het ei, de snijbiet door elkaar. Voeg de mix uit stap 4 toe en meng door elkaar.
6. Snijd de brie in grove stukken en voeg erbij. Het mengsel heeft een grove consistentie, dus niet te enthousiast gaan roeren 🙂
7. Vul een muffinvorm of losse papieren muffin vormen met het mengsel. Bestrooi met Parmezaanse kaas. En bak af in 15 minuten.

Even prikken met een sateprikker, vork of ander keukenattribuut.

Korst goudbruin en de binnenkant droog? Dan zijn ze klaar om aan te vallen!

Is warm, eerst blazen 😉

Geniet ervan!

Puur Eenvoudig

Wil je elke week lekkere inspiratie voor eenvoudige gerechten opdoen? Vind Puur Eenvoudig op Instagram en Facebook.

Voeg je reactie toe