5 makkelijke vegetarische lunchgerechten

Middag, eindelijk lunchtijd!

Heb jij de hele ochtend al lopen fantaseren over wat je vanmiddag weer voor lekkers mag eten?

Deze 5 makkelijke vegetarische lunchgerechten zijn een aanrader!

Pure ingrediënten, eenvoudig te bereiden en heerlijke smaken.

Kies voor een frisse salade, couscous gerecht, vullende bonen of lekkere burger! En maak van je lunch een feestje!

1. Frisse couscous salade met rozijnen

Cous cous salade vegetarische lunchIngrediënten:
– 75 gram couscous
– handje cherrytomaten
– 1/4 komkommer
– 1/4 rode ui
– verse krulpeterselie
– handje donkere rozijnen
– scheutje olijfolie
– zwarte peper

Bereiding:
1. Bereid de couscous in enkele minuten gaar in een kleine laag kokend water.
2. Halveer de cherrytomaten.
3. Snijd de komkommer en ui in stukjes.
4. Wacht tot de couscous lauwwarm is afgekoeld. Mix alles door elkaar, inclusief de rozijnen.
5. Knip de krulpeterselie en bestrooi het gerecht hiermee. Breng op smaak met een scheutje olie en zwarte peper.

Eet smakelijk!

2. Vullende kidneybonen salade

kidneybonen saladeIngrediënten:
– 1/2 blikje kidneybonen
– 1/2 gele paprika
– 2 handjes cherrytomaten
– 2 handen gemixte sla (bijvoorbeeld rucola, radichio rosso en snijbiet)
– paprikapoeder

Bereiding:
1. Giet de kidneybonen af en spoel af onder de kraan.
2. Snijd de gele paprika in lange repen.
3. Halveer de cherrytomaten.
4. Serveer de sla mix op een bord. Bestrooi met de kidneybonen, paprika en tomaatjes.
5. Bestrooi met paprikapoeder.

Genieten!

3. Eenvoudige vegetarische burger

Vegetarische burger Ingrediënten:
– 1 vegetarische burger
– handje champignons
– 1/2 rode paprika

Bereiding:
1. Bereid een vegetarische burger (op de foto: burger vegetarische slager)
2. Bak de groenten kort aan in wat olijfolie.
3. Serveer op een bord en genieten maar! Garneer met verse bieslook.

Lekker eten!

4. Omelet met komkommer en zonnebloempitten

Omelet met komkommer en zonnebloempitten
Ingrediënten:
– 1 ei
– schijfjes komkommer
– zonnebloempitten
– verse peterselie

Bereiding:
1. Bak de omelet kort aan beide kanten.
2. Beleg een volkoren broodje met de schijfjes komkommer.
3. Leg de omelet op de schijven komkommer. Bestrooit met de zonnebloempitten en verse peterselie.
4. Breng op smaak met zwarte peper.

Eetze!

5. Frisse salade met limabonen en mais

Salade met limabonen en mais
Ingrediënten:
– handje rucola sla
– 5 cherrytomaten
– klein blikje mais
– 1/2 blikje limabonen
– paprikapoeder
– pompoenpitten
– zwarte peper

Bereiding:
1. Halveer de cherrytomaten.
2. Giet en spoel de lima bonen en mais af.
3. Meng alle ingrediënten door elkaar.
3. Serveer op een bedje van rucola sla.
4. Breng op smaak met de zwarte peper.

Eet en geniet!

Welk lunchgerecht is jouw favoriet? 

Voeg je reactie toe