Veldsla met gegrilde groentes

Veldsla met gegrilde groenteOm echt blij van te worden serveer je een bord vol met verschillende kleuren groentes. En dan het liefst lekker vers en knapperig. Een eenvoudig recept is deze veldsla met gegrilde groentes. Lekker voor een lichte lunch-salade, waarbij koude en warme ingrediënten worden gecombineerd.

Frisse en knapperige sla met knapperige gekleurde groentes. Door de rode ui kort te bakken, geeft dit deze salade een licht zoete smaak. De gegrilde groentes kunnen zowel warm als koud bij de salade worden toegevoegd. Puur genieten!

Ingrediënten

Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten.

  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • ½ courgette
  • ¼ komkommer
  • 1 trostomaat
  • 75 gram veldsla & 25 gram rucola
  • 2 theelepels olijfolie

Bereidingswijze veldsla met gegrilde groentes

1. Snij de rode ui in reepjes. Was en snijd de gele paprika in smalle repen. Halveer de courgette en snij in dunne plakken.
2. Voeg olijfolie in een koeken- of grillpan, bak hierin gedurende 1 minuut de rode ui. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe. Bak 3 minuten op middelmatig vuur.
3. Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in blokjes.
4. Serveer op een diep bord. Voeg eerst de veldsla en rucola toe. Gevolgd door de gegrilde groentes.
5. Besprenkel elk bord met een theelepel olijfolie.

Tip

Je kunt de groentes na het grillen ook laten afkoelen, voor een koude lunch salade.

Eet smakelijk!

Puur Eenvoudig

Voeg je reactie toe