Voedingsgeluk: ”Begrijpen wat voeding en beweging doet motiveert”

In deze en aankomende gastblogs zijn actieve enthousiastelingen vanuit verschillende invalshoeken aan het woord. Zij laten hun visie zien over hoe je patronen, gedrag of gewoontes omtrent lekker ontspannen en gezonder leven eenvoudig kunt toepassen.

Hoe leef je lekker gezond en bewust, volgens de dromen die jij hebt?

Sylvia en Vera van voedingsgeluk geven je tips met als doel: meer gezonde en gelukkige mensen.

Vind de inspiratie die jij zoekt. En start met het doorbreken van je gewoontes & uitvoeren van je droom!

Voedingsgeluk

Wie zijn jullie en wat doen jullie voor leuks?

Wij zijn Sylvia en Vera, moeder en dochter. Sylvia is afgestudeerd orthomoleculair therapeut, zij weet alles over voeding, supplementen en een gezonde levensstijl. Samen hebben wij VoedingsGeluk opgezet om ons doel; meer gezonde en gelukkige mensen, waar te kunnen maken. Wij helpen mensen die gezonder willen leven en eten. Dit doen wij door ze advies te geven over voeding en een gezonde levensstijl.

Vaak ervaren mensen klachten, welke goed op te lossen zijn met de juiste voeding. Wij helpen mensen door ze te vertellen welke voeding goed voor ze is en welke juist niet. Wij leggen uit waarom bepaalde voeding je niet of wel gaat helpen om van je klachten af te komen. Wij ervaren dat als mensen weten wat voeding precies met hun lichaam doet, ze heel gemotiveerd zijn om hun patroon te veranderen.

Elk lichaam is anders en reageert anders op voeding, daarom geven wij persoonlijk advies op ieder zijn unieke situatie. Naast het advies geven wij onze klanten ook recepten. We houden in de recepten rekening met wat de klant wil en wat goed is voor de klant is. Op deze manier krijg je niet alleen een lijstje mee met wat je wel en niet mag eten, maar kun je de recepten gelijk gebruiken. Dit zijn elke week 5 nieuwe recepten, die we elke week weer speciaal voor onze klant samenstellen.

Wij bieden het advies en de recepten online aan. Dit heeft als voordeel dat mensen in hun eigen tempo vanuit een vertrouwde omgeving aan hun voedingspatroon, klachten en levensstijl kunnen werken. Tijdens dit programma kunnen klanten altijd contact met ons opnemen met al hun vragen. Willen klanten liever een persoonlijk gesprek dan bieden we dit ook aan. Dit is altijd met Sylvia bij haar of de klant thuis.

Wat willen jullie mensen, vanuit jullie kennis en ervaringen, meegeven?

Wij willen mensen vertellen wat voeding precies met je lichaam doet. Waarom bepaalde voeding voor klachten zorgt. Hoe je deze klachten met voeding en een gezonde levensstijl kunt oplossen. Als je begrijpt wat voeding in je lichaam doet, zul je begrijpen waarom je klachten krijgt van bepaalde voeding of juist energie. Je kunt kiezen voor voeding waar je lichaam gelukkig van wordt.

Verminder suiker, gluten en lactose 

Onze tip is om te beginnen met het minderen van suiker, gluten en lactose. Hierdoor zul je al een stuk meer energie krijgen. Wie weet kom je daarmee al van klachten als huidaandoeningen, maag/ darm, weerstand en vermoeidheidsklachten af. Als je klachten verdwijnen zul je meer energie krijgen. Hierdoor kom je in een positieve spiraal. Sporten wordt weer leuk, je kunt je ontspannen, genieten van een stuk fietsen of wandelen en je hebt genoeg energie om leuke dingen te doen.

Wat werkt volgens jullie het beste om (minder goede) leefgewoonten en patronen te veranderen?

Veranderingen in kleine stapjes doorvoeren in je patroon. Niet te veel moeten van jezelf. Hulp vragen als je het nodig hebt. Weten en begrijpen waar je het voor doet. Als jij begrijpt wat voeding en beweging met je lichaam doet, heb je een hele goede motivatie om door te gaan en zul je doorgaan tot je bereikt hebt wat je wil bereiken.

Wat is jullie belangrijkste tip aan mensen om hun wensen en dromen uit te gaan voeren?

Start op dit moment, stel je dromen niet uit tot morgen. Eet en drink voeding welke goed voor je is, waar je energie van krijgt en waar je je goed door voelt. Op die manier heb je voldoende energie om je dromen na te jagen. Stop je energie in dat wat je leuk en belangrijk vindt, doe wat je echt wilt doen. Dat wat je echt wilt, kun je altijd bereiken. Geloof in jezelf.

Waar kunnen mensen jullie vinden?

www.voedingsgeluk.nl

Voedingsgeluk zit gevestigd op krommekamp 16 in Harderwijk. En is ook te vinden onder ”voedingsgeluk” op Facebook en Instagram! 

Voeg je reactie toe